Thursday, 19 January 2012

Sabor ja la =='


Assalamualaikum 


hye, lama bebenor aku tak tulis entry kn^^ nk buat cena, dh nma pon dak asrama penuh. Nak balik pon ssah weh.. Sabor ja la ==' okay, actualy bkn psai sekolah aku nk cita rini. But more about my little cat, ACI !


haa, tu la dia, ACI ! comei dak ? tgok tuan la.. haha
*p/s : perasan gila!

okay, hentikan keperasanan anda!

ACI ni aku bela since dia lahir lgi. Dari dia lahir aku jga dia bgai menatang minyak yg penuh. Aku syg gila kt kcg ni. Sepanjang cuti hjung taun tu, msa aku byk hbis kt dia ja. Dok smack down la, bg mkn la, menikus ngn dia la n byk bnda g kmi buat sama-sama. Aku syg sgt kcg ni!

Tapi, hidup ini tak selalunya dpt kita jangka bukan? ya, tidak sama sekali !

Aku dok asrama leklok. Aku dok skolah pon dok tingat kt kucing ni. Stiap kli aku balik, mst dia smbut aku. Dok meow kt aku la. Mai dok ats riba aku la. Tpi cuti ni aku balik, different sgt. Xdak dh ank kcg yg comel ni smbt aku. Xdak dh anak kcg yg boleh aku smack down. Mmg la ada 2 ekor kcg g kat rumah, tpi sma ngn aci aku.

ACI, mana hang menghilang ? Awat aku balik umah kali ni hg xdak ? Tau dak aku rindu hg ACI ! sangatsangat.. :) hampa xtau mcm mna perasaan aku ritu, time kluaq outing ngn mak n kak aku. Tetiba mak aku hbaq ACI hilang. Aku tergamam. Mula-mula aku igtkn depa memain ja..tpi aku pecaya bila aku balik rumah kemarin, ACI x smbut aku..

Ya Allah, tabahkanlah aku. Aku rsa kan, ada org mbik dia la. Xkan la kena langgar kot ? Kalu mati mstila jumpa mayat dia. Tpi xdak pon. Mana ACI menghilang. Aku smpai termimpi-mimpi ACI mai kat aku. Tapi, suma tinggal kenangan la ni. Aku igt lgi time dia sakit dulu, aku risau sgt. Smpai mlm2 buta nk bwk g veterenan. Haha. Smpai kena bleter ngn mama aku la. Haha. ACI ACI !

Anyway, skrg suma tinggal kngan ! No more ACI. No more kcg yg suka gigit aku. Haha. Mungkin ada hikmah sumanya ni (ayt nk sedapkn hati) Lastly, aku rindu ACI ! Rindu sangat! Aci, tolongla balik :)



(hiperbola)

No comments:

Post a Comment