Thursday, 8 March 2012

Yang Hidup Pasti Mati


Assalamualaikum



Em, lma gila tak tulis blog. Besala bzy ngn skolah. Al-maklumlah dh jd upperform. Seriusly, upper form mmg beza gila ngn lower form. So, yg still di lower form, nikmatilah lower form hampa sebaiknya :) Alhamdulillah, UP1 dh lepaih.. Soklan teramatlah susah.. Tapi, Alhamdulillah..stakat la tak ada C or FAIL.. ^_^ 


Yang Hidup Pasti akan Mati, tulah tajuk aku hari ni.. *yg td tu intro ja..hehe* Aku balik umah tahun ni keja sedih ja. Dulu, aku balik umah..aku tgok ACI hilang (aku da cita pasai aci dlm previous post).. Xpala, sabarsabar.. DUGAAN ! Tpi, kali ni aku balik..huhu.. lagila sedih. Aku balik ni hanya termampu nk ziarah kubur kucing aku yg sekoq lagi, YEN. Yen ni kami bela dri dia menyusu lg. Dia kucing yg sgt baik. Rapat gila ngn kami. Kalau aku dok dlm bilik sorang2, satgi dia mai teman.. huhuhu.. Dia la jd penyejuk hati aku bila ACI hilang. Aku syg sgt kt YEN ni.. Tpi, nak buat cena, ajal maut di tangan Allah. Sapala kita nk mghlangnya.. 


Mama kata, mama balik-balik nmpk dia terbaring kt luaq ja.. Dgn mulut berdarah. X tau sbb apa.. sob.sob.sob. Dia dh x bnyawa dh.. huh.. aku xtau apa-apa kt asrama ni. Aku kol mama, mama xcita pon pasai ni. Maybe sbb aku nk exam kot.. sob.sob. Kmi 1 famili sedih. YEN tu dh mcm ahli kluarga kami dh. baik gila ngn kami. Bygkn dh 2-3 tahun kami bela dia. Sapa yg x sedih? Tapi, mcm aku kta td la.. Setiap yg hidup pasti akan mati bukan? 


Manusia pon mcm tu jgk la kn ^_^ Termasuklah diri yg tulis entry ni. Cuma kita xtau ja bila turn kita pulak yg akan diambilNYA. Yg pasti setiap makhluk akan mati ! So, kita kna la sediakan enough preparation kalau nak bahagia kt sana. Hidup xlama pon. Sekarang pon dh akhir zaman, doa-doalah supaya kita mati sbelum kiamat terjadi. Sbb, org yg hidup waktu kiamat berlaku adalah orang yg malang :) Nauzubillahiminzalik



last but not least,,
Setiap Yang Baharu Pasti Akan Mati

No comments:

Post a Comment